Gemeentewinkel

U bent hier: Home » producten » bewijs van nederlandse nationaliteit aanvragen

Gemeentewinkel

Bewijs van Nederlandse nationaliteit aanvragen

Er zijn momenten waarop u wilt bewijzen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Bijvoorbeeld als u naar het buitenland verhuist of wanneer u gaat trouwen. U heeft dan een bewijs van Nederlanderschap nodig. Als u solliciteert naar een baan in het openbaar bestuur, kunt u dit bewijs ook nodig hebben.

U vraagt het bewijs van Nederlanderschap aan bij de gemeente. U krijgt dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP).

U moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

• U moet de Nederlandse nationaliteit hebben.
  • U moet ingeschreven staan bij de gemeente waar u het bewijs aanvraagt.
  • U vraagt het uittreksel zelf aan of u machtigt iemand om dit te doen.

Termijn

Het bewijs van Nederlanderschap heeft geen vaste termijn waarbinnen het geldig is. De organisatie die het van u nodig heeft, bepaalt hoe lang geleden het mag zijn afgegeven.

Om het bewijs aan te vragen, heeft u uw geldige identiteitsbewijs nodig.

Een uittreksel basisregistratie personen (BRP) kost € 9,30 (tarief 2017).

Contact

U vraagt het bewijs van Nederlanderschap aan bij de gemeente. Dit moet de gemeente zijn waar u staat ingeschreven.

Adressen

Klantcontactcentrum gemeente WinsumHoofdstraat W 709951 AC Winsum0595-447777gemeente@winsum.nl

Direct regelen

Vraag en antwoord

• Ik moet bewijzen dat ik de Nederlandse nationaliteit heb, hoe doe ik dat?